Jòdul Case Studies amb Colomer-Rifà: Centre Comercial Porta Lloret

Construït en tan sols 17 mesos, el projecte del Centre Comercial Porta Lloret va aconseguir desenvolupar una construcció de 38.000 m2 en temps rècord i amb resultats excepcionals.⁠

En la primera sessió de Jòdul Case Studies a Taradell, Ramon Colomer, CEO i Arquitecte de Colomer-Rifà, i Joan Campàs, Director Tècnic de Colomer-Rifà, ens va endinsar en el projecte de disseny i direcció d’obra del Centre Comercial Porta Lloret, un projecte amb gran impacte social i urbà.

Ramon Colomer, CEO i Arquitecte de Colomer-Rifà

Joan Campàs, Director Tècnic de Colomer-Rifà

Construït en tan sols 17 mesos, el projecte del Centre Comercial Porta Lloret va aconseguir desenvolupar una construcció de 38.000 m2 amb supermercat Esclat Bonpreu i 950 places d’aparcament en temps rècord i amb resultats excepcionals.⁠

 

A través de tecnologies innovadores, com ara el mètode de treball BIM (Building Information Modeling), es van poder reduir terminis des de la concepció del disseny fins a la posterior obra, interrelacionant tots els sistemes constructius en un sol dibuix.

 

El projecte requeria el compliment de la Certificació Energètica A. Per això, una de les mesures que es va prendre va ser dissenyar totes les façanes i cobertes amb un alt nivell d’aïllament. Així, es va aconseguir reduïr notablement en sistemes de calefacció i refrigeració.

"El projecte d'urbanització requeria fer una passera que travessés tota la carretera de 53 metres de llarg per unir els barris de Puigventós amb el barri de Les Escoles".

Gràcies a la construcció d’una passera, fins aleshores inexistent, de 53 metres de llarg, el nou centre comercial es va convertir en un punt de trobada que connectava un barri prèviament apartat amb el nucli urbà.

 

La sessió va comptar amb la col·laboració de Mapei