Botteganove: artesania contemporània i disseny atemporal

Botteganove combina antigues tradicions artesanals i dissenys moderns per a crear peces atemporals que transformen espais amb colors i formes úniques

Fundada per un jove emprenedor, Christian Pegoraro – crescut entre ceràmica, motlles de guix i forns a Itàlia – Botteganove és la culminació del procés artesanal en les rajoles decoratives de la modernitat. Una combinació de tradició artesana i visió moderna que busca personalitzar les experiències dels arquitectes i clients oferint projectes sense límits.

 

El seu procés de creació recau en el desig de crear quelcom bonic que emfatitzi el treball manual. Un enfocament que esdevé en superfícies matèriques vibrants, impregnades per la història de l’artesania i amb un fort component ric en contingut i disseny on, fins i tot, les imperfeccions resulten un tret característic únic.

Botteganove celebra l’artesania de la ceràmica i el mosaic porcellànic mentre replanteja de manera contemporània la fabricació de la ceràmica tradicional.

FLORA

La cultura de la imperfecció refinada i el procés manual representen la singularitat d’aquesta col·lecció. Dissenyada per Chiara Andreatti, Flora presenta una referència evident al món de la natura. Mitjançant matèries primeres com l’argila i la sorra, la sèrie produeix un recobriment d’aspecte natural, amb aplicacions manuals d’esmalts i cristalls de colors, per aconseguir efectes cromàtics únics. “La naturalesa vista en macro”, aquest és el fil conductor de la sèrie; una naturalesa estilitzada i interpretable on els detalls de fulles, venes i ombres es reinterpreten i plasmen en el material per a donar vida a un revestiment artesanal únic.

PLUMAGE

Un escenari fortament evocador entre la visió contemporània i el treball tradicional. Plume investiga el plomatge dels ocells a la natura i ho transforma en rajoles en forma de mòduls superposables. El resultat són dos tipus de tessel·les tridimensionals diferents amb vetes de baix relleu que, gràcies a les vibracions cromàtiques i materials, donen pas a infinits patron. Sigui mitjançant percepcions de plomes individuals o d’un conjunt únic, la col·lecció desemboca en ambients fascinants, vibrants de llum i replets de geometries naturals que, gràcies als detalls decoratius, conformen formes gràfiques i textures inesperades.

HAIKU

Botteganove pren inspiració de les breus composicions poètiques japoneses anomenades Haiku, històricament organitzades en una tipologia de tres versos, per a donar nom a una col·lecció composta per tres formes diferents que coincideixen per a crear diferents patrons. La tercera dimensió de les formes juga amb la llum per a crear noves formes contínuament.