Mutina presenta DIN: la nova col·lecció de ceràmica dissenyada per Konstantin Grcic

La naturalesa de la sèrie permet jugar amb els diferents elements i estructurar-los per a constituir una infinitat d’aplicacions, des de conceptes senzills a d’altres molt més complexos que demostren una flexibilitat gairebé il·limitada.

En alemany, DIN és l’acrònim de Deutsches Institut für Normierung (Institut Alemany de Normalització), a més a més de constituir el nom d’un full de paper en format A4.

 

Prenent aquest concepte com a fil conductor, Konstantin Grcic concep per Mutina una col·lecció extremadament racional, inclús matemàtica, que implementa la lògica modular per a interpretar de forma contemporània el mosaic tradicional.

 

Les diferents mides de rajoles encaixen en la mateixa quadrícula i es poden combinar per crear una gran varietat de geometries, superfícies i patrons. El format més gran és una rajola quadrada de 15 x 15 cm que, tallada per la meitat, crea la següent mida més petita, així fins a constituir 3 formats més de  7,4×15 cm, 7,4×7,4 cm i 3,6×7,4 cm, declinats en una gamma de 6 colors i 2 acabats, mat i brillant, per a un total de 64 rajoles ceràmiques.

“M’agrada pensar en una rajola com la unitat més petita d’una quadrícula arquitectònica. La modularitat crea flexibilitat. Hi ha moltes maneres d’utilitzar DIN, des de molt bàsic fins a altament sofisticat.”

Les quatre mides són modulars, amb una junta de 2 mm.  La possibilitat de combinar diversos formats, textures i colors garanteix no només un gran potencial creatiu, sinó també que el patró de rajoles es pot adaptar a la dimensió d’una paret o terra específics. 

 

DIN també es desenvolupa en la tercera dimensió, oferint una gamma de 6 peces especials per a angles i perfils.

 

Coneix més la col·lecció aquí