Mutina new designer: Vincent Van Duysen

De la passió per l’art, neix una col·laboració que sorgeix de manera natural i que convergeix en col·leccions generoses i representatives dels mons Mutina i Van Duysen.

En el marc del saló de Cersaie 2022, celebrat del 26 al 30 de setembre a Bolonia, Mutina va presentar la nova incorporació del dissenyador Vincent Van Duysen al seu equip, i ho van fer amb el llançament de tres noves col·leccions.

 

Per a la primera de les tres col·leccions, Kosei, Van Duysen aprofundeix en la història dels patrons vinculats al món de l’arquitectura. El seu estudi desenvolupa diversos patrons que es revelen de diferents maneres només canviant el color de determinades peces. Això ens ofereix diferents lectures de la col·lecció. Podem passar d’una mirada molt homogènia a una de molt rítmica i gràfica. És una col·lecció molt versàtil, que s’acosta a les nocions de diferents punts de vista que tots podem tenir sobre l’arquitectura.

“Per mi, la ceràmica és un material molt tàctil, molt sensual. Demana tacte però també contemplació. La textura de la ceràmica va canviant i es revela d'una manera diferent segons l'hora del dia. Per això, sempre s'ha de tenir en compte com la llum interacciona amb aquest material: és una combinació d'elements naturals. Tots aquests factors ofereixen un ampli ventall de possibilitats creatives.” - Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen on a talk with Mutina

Vincent Van Duysen on a talk with Mutina

Després de treballar amb Aldo Cibic i Jean De Meulder, el 1989 Van Duysen va establir Vincent Van Duysen Architects. Avui en dia, la firma s’ha convertit en un equip de 30 col·laboradors amb treballs que van des del disseny de productes per a nombroses marques internacionals, fins a projectes arquitectònics comercials i a gran escala, amb un enfocament en residències d’alta gamma tant a Bèlgica com a tot Europa, l’Orient Mitjà, Àsia i EUA.