Jòdul Guide: Salone del Mobile 2024

El Salone del Mobile Milano, l'esdeveniment de disseny i mobiliari més prestigiós del món, ha tornat a captivar l'audiència global a la seva última edició.

La Fira Salone del Mobile Milano és l’esdeveniment més important del món en l’àmbit del disseny d’interiors i mobiliari. Cada any, aquesta fira presenta les darreres tendències i novetats al món del disseny, atraient professionals i entusiastes del disseny de tot el món. A l’edició del 2024, celebrada el passat mes d’abril, s’han destacat diverses tendències que marcaran el rumb del disseny d’interiors els propers anys, des de la integració de tecnologies avançades fins a un enfocament renovat en la sostenibilitat i el benestar.

Superfícies amb moviment

 

Les superfícies 3D ofereixen una nova dimensió al disseny d’interiors i permeten que les parets, sostres i mobles cobrin vida amb una profunditat visual sorprenent. Els dissenyadors estan utilitzant aquesta tècnica per a crear efectes visuals impactants, jugant amb llums i ombres, per a generar una sensació de moviment i dinamisme als espais.

Minimalisme càlid

El minimalisme segueix sent una tendència a l’alça, però amb un enfoc en la modularitat i la adaptabilitat als espais. Caracteritzat per dissenys simples i funcionals amb una paleta de colors càlids i textures suaus, aquest estil és una resposta al minimalisme més auster que ha dominat el disseny d’interiors a els darrers anys. Es van poder veure una àmplia gamma de mobles i accessoris dissenyats per crear espais acollidors i confortables.

Terra by Inalco

Sostenibilitat al centre

La sostenibilitat continua sent una prioritat per als dissenyadors i fabricants. Aquest any, s’ha vist un augment significatiu en l’ús de materials reciclats i reciclables, així com en la implementació de processos de producció més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Des de la utilització de fusta certificada fins al reciclatge de materials, la sostenibilitat ha esdevingut una prioritat per a la indústria del disseny d’interiors.

 

En temps d’intel·ligència artificial, els dissenys inspirats en la natura i els materials orgànics estan guanyant popularitat. Aquest any, molts fabricants han optat per textures i colors naturals, creant ambients acollidors i relaxants. Els dissenys presenten formes orgàniques i acabats que ressalten la bellesa dels materials en el seu estat més pur.

Spa by Grohe

En essència, el disseny biofílic busca reconnectar a les persones amb el món natural i infondre els espais amb materials orgànics, llum natural i vegetació per evocar una sensació d’harmonia i benestar.

 

A més a més, l’artesania ha recuperat el lloc en el disseny contemporani. Molts fabricants han posat en valor les tècniques tradicionals i el treball manual, oferint peces úniques que destaquen per la qualitat i el detall. La personalització és, cada cop més, un tema recurrent, que busca oferir la possibilitat d’adaptar els dissenys a les preferències individuals del client, des dels materials fins als acabats.