La vegetació es complementa amb colors i elements anàlegs a la natura com ara la fusta, que proporcionen un efecte de connexió amb la terra. Estímuls sensorials com ara les olors, textures o el confort acústic apel·len a l’usuari en un entorn de calma.
El corrent del disseny arquitectònic i interiorisme biofilic ha estat estudiat durant dècades pels seus clars avantatges en la vida i rendiment de les persones que habiten aquests espais. Es tracta d’una tendència en alça que aposta per la incorporació d’elements naturals a l’arquitectura i disseny, aportant així beneficis no només a espais i ambients de treball, sinó també a habitatges, locals comercials, restaurants i hotels.
Molses, plantes i flors preservades són solucions vegetals que s’apliquen fàcilment a l’interior gràcies al fet que el seu manteniment no requereix aigua o llum solar. Les conegudes com a plantes estabilitzades aconsegueixen aportar una connexió amb la naturalesa impossible d’aconseguir amb plantes artificials.
Pel projecte Ametller Origen, Jòdul ha treballat amb Greenarea i Girbau Mateu per a desenvolupar aquest concepte mitjançant un jardí vertical amb plantes preservades que recorre tot el sostre de l’establiment.
El procés que se segueix per aconseguir aquest tipus de preservació natural és totalment ecològic i es basa en un reemplaçament de la saba natural per un producte de conservació 100% biodegradable. D’aquesta manera, la vegetació conserva la seva flexibilitat i vitalitat sense requerir cap mena de manteniment.